Mister Linky's Magical Widgets ada di page bloglist. Sila ke page bloglist untuk letak link ke blog kamu. :)


Friday

1 April

Selamat Hari Lahir kepada adik perempuan yang nombor tiga saya, semoga panjang umur murah rezeki dikeraskan hati untuk tak buat facebook.

***

'selamat hari lahir,' ucap saya.
'thanks,' jawab adik saya.
'aik, thanks je, taknak adiah?,' tanya saya.
'tak nak,' dia jawab dengan bibir muncung.
'tak nak sudah, along bagi miera,' kata saya sedikit mengugut.
'ada ke? Mende?' adik saya tersenyum kembali.
Saya ambil kotak berbalut kertas cantik dari dalam kereta. Saya beri pada dia.
'time kaseh,' dia tersenyum sambil jari jemari membuka kertas hadiah.
Saya berlalu, dengan motosikal mencari kawan di kampung.

tutut..
Bunyi sms masuk.

Kienah. Saya senyum.

'tak lawak la'

Oh. Agaknya berapa kali dia kena lawak ni. Haha

4 comments:

ENCIK TIKUS said...

selamat hari lahir kepada ellen bellen..

Pistachio said...

kim salam adik ipar..

keh keh keh!

Sutera_suci said...

Adoi..nasib la adik lahir aprilfool dapat abang macam ni! haha

Bella Bell said...

bg apa?hehe~