Mister Linky's Magical Widgets ada di page bloglist. Sila ke page bloglist untuk letak link ke blog kamu. :)


Monday

Roti bakar?

Saya seorang cashier 7Eleven. Tepi 7Eleven tempat saya bekerja ada kedai Mamak yang juga buka 24 jam perniagaan.

Semalam ada pekerja baru import dari India ke Calcutta apa jadah entah, yang buat roti bom ke roti tu...

Dia masuk 7Eleven, saya perati duit di tangannya ada 3 ringgau. Saya boleh agak apa benda dia mahu.

Kedudukan saya ketika itu dalam kaunter. Kemudian dia tercegat depan saya, bau memang tak ingat, mamak habis.

"Roti Bakar.." saya terkesima.

"aaa.??" balas saya.

"Roti Bakar," dia bersuara lagi, sedikit keras. Baru tak sampai sebulan duduk di perantauan dah lupa diri. Tau la orang Malaysia ni baik-baik.

Aku dah tak ada mood nak layan. Aku tunjuk dekat rak roti. Dia pergi ambil roti.

Bukan roti bakar sebenarnya. Tapi, roti untuk di bakar. Bongok mamak.

2 comments:

tukangtulisnota said...

haha.roti bakar sebungkus ye

Ismet Ulam Raja said...

Tu la hal.. hehe